Προβλήματα με τις αποσκευές σας

Καθυστέρηση, απώλεια ή φθορά

Λυπούμαστε που η παράδοση της αποσκευής σας καθυστερεί και θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε πως θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για τη συντομότερη δυνατή ανεύρεσή της.

Καθυστέρηση ή απώλεια

Όταν δηλώσατε την απώλεια των αποσκευών σας στο αεροδρόμιο, η υπηρεσία αποσκευών μας δημιούργησε μια αναφορά το 'Property Irregularity Report'. Με αυτή την αναφορά, η υπηρεσία αποσκευών μας μπορεί να ψάξει για τις αποσκευές σας μέσω του αποκαλούμενου 'World Tracer' ένα σύστημα που χρησιμοποιείται από τις περισσότερες αερογραμμές παγκοσμίως. Μόλις οι αποσκευές σας βρεθούν, η υπηρεσία αποσκευών μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας και θα σας παραδώσει τις αποσκευές σας στην διεύθυνση που της υποδείξατε. Εάν έχετε οποιαδήποτε ερώτηση σχετικά με την αναζήτηση των αποσκευών σας, μπορείτε να έρθετε σε επαφή με την υπηρεσία αποσκευών μας.

Αποσκευές με φθορά

Εάν δεν συμπληρώσατε το 'damage report' (αναφορά ζημιών) κατά την άφιξη σας στο αεροδρόμιο, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την υπηρεσία 'Lost and Found' του αεροδρομίου μέσα σε 7 ημέρες. Η SWISS δεν αποζημιώνει όταν η αναφορά έχει υποβληθεί αργότερα.

Εάν οι αποσκευές σας παρελήφθησαν σε επόμενη πτήση από αυτήν της άφιξη σας και κατά την παράδοση διαπιστώθηκε ότι έχουν υποστεί φθορά, πρέπει να αναφερθούν στην υπηρεσία αποσκευών μέσα σε 21 ημέρες. Η SWISS, δυστυχώς, δεν μπορεί να προβεί σε αποζημίωση όταν η αναφορά γίνεται αργότερα από 21 ημέρες.

Lost and found Τηλέφωνο Ώρες λειτουργίας
Lost and found
Αεροδρόμιο Αθηνών
Τηλέφωνο
+30 210 3530 153
Ώρες λειτουργίας
24ωρο

Δείτε εδώ για περισσότερες πληροφορίες